گل نرگس...

گل نرگس...

وبلاگ رضا علیزاده - نیکو
گل نرگس...

گل نرگس...

وبلاگ رضا علیزاده - نیکو

موسیقی... "دکتر الهی قمشه ای"

موزیک صدای آرامش

 

موسیقی دل های دین داران را الهام می بخشد

روح را بیدار می کند و تعالی می دهد

و

بال هایی از آرزوهای بزرگ و شریف به آن ها می بخشد

و

آن ها را شایستۀ سخن گفتن با خداوند می کند...

 


 

 

در دوران امتحانات چه بخوریم تا موفق باشیم؟..." سلامتی تغذیه"

 

دوره امتحانات با توجه به استرس و فشار روحی در دانش آموزان

و دانشجویان، هورمون استرس به شدت افزایش می یابد.

آدرنالین و کروتیزول دو هورمون مهم استرس هستند که در

مواقع تنش زا برای افزایش سطح انرژی بدن، به بدن کمک می کنند.

 

نکته بسیار مهم در این دوران رعایت رژیم غذایی مقوی و مغذی

است و در کنار آن آرامش اعصاب و داشتن فعالیت بدنی متوسط

به موفقیت هر چه بیشتر در امتحانات کمک می کنند.

 

در دوران امتحانات به نکات زیر توجه کنید:

 

نوشیدن قهوه و چای و به طور کلی دریافت کافئین را کاهش دهید

باور غلطی که در بین دانش آموزان و دانشجویان شایع است که

نوشیدن قهوه و کافئین به بیدار ماندن و افزایش هوشیاری کمک

فراوانی می کند. در حالی که تاثیر آن تنها مدت زمانی کوتاه پس

از نوشیدن است و به مرور با کاهش اثر آن سبب کاهش تمرکز،

کاهش یادگیری و افزایش اضطراب می شود.

 

بهترین راه حل آن است که ساعت خواب و برنامه های خود را

به درستی تنظیم کنید، تا مجبور نباشید تا دیر هنگام برای درس

خواندن بیدار بمانید. عدم خواب شبانه کافی در دوره امتحانات

نیز از علل اصلی کاهش تمرکز و یادگیری محسوب می شود.

بنابراین به اندازه کافی شب ها بخوابید.

 

آبمیوه و نوشیدنی های صنعتی مصرف نکنید

این آبمیوه ها به دلیل داشتن شکر و مواد افزودنی باعث بالا

رفتن سطح انرژی و افت ناگهانی پس از مدت زمانی کوتاه

می شوند و استرس زا هستند.

 

 شربت های خانگی را جایگزین نوشیدنی های صنعتی کنید.

شربت گلاب، شربت کاسنی، شربت آبلیمو خانگی از بهترین

نوشیدنی های سنتی و خانگی می باشند که به جای شکر

می توانید از عسل برای شیرین کردن آن استفاده کنید.

هم چنین گلاب خود در کاهش استرس و آرامش مغز بسیار موثر است .

 

 در دوران امتحانات به ویژه شب ها حتما از غذاهای سبک استفاده کنید.

غذاهای چرب و سنگین باعث اختلال خواب شبانه و خستگی به هنگام

صبحگاه می شوند و ممکن است تمرکز کافی را در جلسه امتحان نداشته باشید.

 

حتما صبحانه بخورید.

صبحانه نخوردن باعث افت قند خون در جلسه امتحان می شود و ممکن است

زحمات شما را بر باد دهد!  پس حتما پیش از رفتن به جلسه امتحان صبحانه ای

پر پروتئین و مغذی بخورید.

هم چنین اول صبح هورمون کورتیزول (هورمون استرس) در بالاترین مقدار خود

قرار دارد که صبحانه خوردن موجب کاهش آن و آرامش می شود.

 

مغزهای خام را به عنوان میان وعده ای مغزی و مقوی میل کنید.

هم چنین خشکبار و میوه های خشک حاوی آنتی اکسیدان های قوی

می باشند که به افزایش توان مغزی کمک می کنند.

 

 Iranpilates

 

 

 

 

داستان های مثنوی معنوی...

  

در دفتر پنجم مثنوی داستانی کوتاه ولی جالبی است که نقد تیزی

بر جوامعی است که مسئولین آن قدرت تمیز و تشخیص ندارند

و به قول مولانا فرق بین خر را با صاحب خر تشخیص

نمی دهند...!

داستان از این قرار است که روزی یک نفر در حالی که از شدت ترس

رنگ رویش زرد و لب هایش کبود شده بود، داخل خانه ای پرید.

صاحب خانه که بسیار تعجب کرده بود به او گفت که

" خیر باشه، چرا ترسیدی و دست هایت مثل پیران می لرزد؟

از چه چیزی فرار می کنی؟"

آن مرد می گوید که سربازان شاه برای سرگرمی و خنده او

امروز ریختند در کوچه ها و در حال گرفتن خرها هستند...

صاحبخانه با تعجب می گوید " سربازها به دنبال خر هستند،

تو که خر نیستی، نباید بترسی".

مرد می گوید من خر نیستم ولی آن قدر سربازها در گرفتن خرها

جدی هستند که اگر من را هم به جای خر بگیرند جای تعجب نیست.

آن ها آن قدر برای این کار در حال تلاش هستند که درست و غلط کلا

با هم قاطی شده. مرد در ادامه می گوید:

"وقتی که مامورانی بر ما حاکم هستند که فهم و درک و شعور ندارند،

بعید نیست که نتوانند فرق بین خر را با صاحب خر تشخیص دهند."

علاوه بر نکته مهمی که مولانا تلویحا به آن در این داستان اشاره کرده است،

می توان نتایج دیگری هم از آن گرفت. از جمله اینکه ماموران حکومتی و

دولتی تحت فشار و یا تطمیع حاکمان و روسای خود مبنی بر انجام کاری،

و همچنین برای خودشیرینی کردن نزد بالادست خود، فشار را بر رعیت

بیچاره می آورند و این چنین زندگی را بر آن ها تنگ و رنگ رخساره آن ها

را زرد و کبود می کنند!

 

ابیات مربوط به این داستان و ادامه نتیجه گیری ها و چرخش های

مولانا در این بخش از مثنوی را در لینک زیر مطالعه کنید:

 

http://www.shamsrumi.com/index.php?m=blog&id=20&blogId=3611